World Robot Olympiad


World Robot Olympiad je natjecanje svjetskih razmjera u kojem sudjeluje 65 zemalja širom svijeta s preko 70000 učenika.  U nedjelju, 20. listopada 2019. godine naš tim Tim Robo S, koji čine učenici Nikola Škeva i Leonardo Klišanić, pod vodstvom je profesora Ivana Vlainića osvojio prvo mjesto u kategoriji Regular Senior. Ostale natjecateljice i natjecatelji iz Samobora također su pokazali veliko znanje i spretnost i podijelili drugo mjesto s ekipom SŠER iz Rijeke. Za Samoborce su još nastupili učenici: Paula Jagodić, Matija Fauković, Francesco Glasnović, Juraj Bošnjak, Matej Stipanović i Ivo Tunjić. U timu profesorske podrške  bili su i profesor Zlatko Damijanić i profesor Nenad Jamić. 

Da natjecanje nije bilo nimalo bezazleno, govori podatak da je za ovakav uspjeh trebalo bez ikakve pomoći i shema sastaviti robota i to prema pravilima organizacije, u 150 minuta. Robot zatim treba unutar dvije minute proći poligon, pazeći na optičke kabele i panele, izvršiti niz zahtjevnih zadataka i riješiti niz problemskih situacija. Natjecanje se odvijalo u tri kruga, završilo je dodatnim krugom natjecanja u kojem je naša ekipa bila bolja od Riječana i time zaslužila pravo predstavljanja Hrvatske na svjetskom, završnom natjecanju u Mađarskoj. 

Čestitamo  pobjedničkom timu, timovima podrške i profesorima zaslužnima za ovako velik uspjeh i želimo im što lakši put do najvišeg postolja  8.,  9. i 10.  studenog u mađarskom gradu  Győru. 5 views0 comments

Recent Posts

See All