Virtualno zavarivanje

Updated: May 30, 2019

U školi je održana edukacija na temu „ Primjena simulatora virtualnog zavarivanja u radu s učenicima srednjih strukovnih škola“ i na taj je način završio je istoimeni projekt kojim je škola dobila suvremene uređaje za zavarivanje:

Uređaj za zavarivanje MIGMATIC 300 DELUXEUređaj za zavarivanje TIG DYNASTY 210 DXUređaj za plazma rezanje POWERMAX 30 AIR HYPERTHERM Multiprocesni pulsni MIG/MAG uređaj za zavarivanje


Slika: pokaznu vježbu na uređaju MIGMATIC 300 DELUXE izveo je bivši učenik škole Vlado Deak, radnik iz tvrtke Južni prolaz d.o.o

Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Zagrebačka županija, ukupne vrijednosti 400.000 kuna a projekt je prijavilo Elektrotehničko društvo Zagreb u partnerstvu sa Srednjom strukovnom školom iz Samobora i Srednjom strukovnom školom iz Velike Gorice. U samoborskoj školi u učionici za ručnu obradu postavljena je oprema u vrijednosti od 115.864,91 kunu a ugovor o donaciji potpisali su ravnatelj škole Davor Škiljan i predsjednik Elektrotehničkog društva Zagreb Josip Moser.


Slika: potpis Ugovora o darivanju između ravnatelja Davor Škiljana i predsjednika EDZ-a Josipa Mosera

Edukaciji je nazočio pomoćnik ministrice obrazovanja Vlado Prskalo i pročelnik Upravnog odjela za  fondove Europske Unije, regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije. Pomoćnik resorne ministrice gospodin Prskalo, nekad i sam uspješan ravnatelj koji je u srednjoj školi Antuna Matije Reljkovića u Slavonskom Brodu putem EU fondova povukao više od 6 milijuna eura, istaknuo je „ ključ svega je promijeniti strukovno obrazovanje i bolje se povezati s potrebama gospodarstva. Konačni cilj je da ohrabrimo naše mlade kako bi s ovakvim obrazovanjem stekli takve kompetencije koje će biti priznate, ali i dobro plaćene na tržištu“.


Slika: sudionici na edukaciji

Na edukaciji je bio i pročelnik Upravnog djela za fondove Europske Unije , regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije Velimir Kokot i Krunoslav Pilko koordinator u projektu. Uz nastavnike dviju srednjih strukovnih škola u županiji te učenici 1. d razreda, instalateri grijanja i klimatizacije koji su isprobali simulator virtualnog zavarivanja.


Slika: učenik 1.d razreda Roko Gulin s kacigom na glavi na simulatoru virtualnog zavarivanja


27 views0 comments

Recent Posts

See All